Seminaari 3.12. Resurssiviisautta työmatkoihin – ratkaisu pysäköintiongelmiin ja reiluun kohteluun

3.12.2014 klo 8:30 – 10:30, Pääkirjaston pieni luentosali, Vapaudenkatu 39-41, Jyväskylä

Tule ottamaan selvää, millainen on resurssiviisaan työmatkaliikkumisen toimintamalli ja mitä sillä saatiin aikaan Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä ja ELY-keskuksessa? Tilaisuuteen ovat tervetulleita esimerkiksi HR- ja toimitila-asioista vastaavat päättäjät ja suunnittelijat. Ilmoittaudu artikkelin lopussa olevalla lomakkeella.

sininen pyörä

Vuonna 2020 valmistuva Keski-Suomen Uusi sairaala haluaa olla resurssiviisain sairaala Suomessa – myös työmatkaliikkumisen osalta. Se tarkoittaa ennen kaikkea kävelyn, pyöräilyn ja joukkoliikenteen käytön lisäämistä. Silloin kuluu vähemmän resursseja parkkipaikkoihin, ympäristö kiittää ja päivittäin tulee liikuttua riittävästi.

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri ja Keski-Suomen ELY-keskus ovat pilottiorganisaatioita hankkeessa, jossa on kehitetty resurssiviisaan työmatkaliikkumisen toimintamalli. Työ on osa Sitran ja Jyväskylän kaupungin Kohti resurssiviisautta -hanketta, jolla edistetään luonnonvarojen viisaampaa käyttöä sekä vähennetään haittoja ympäristölle yhteistyössä kaupunkilaisten, yritysten ja yhteisöjen kanssa.

Syyskuussa toteutettuihin työmatkakyselyihin saatiin sairaanhoitopiirissä 2 200 ja ELYssä 160 vastausta, eli yli puolet molempien organisaatioiden henkilöstöstä kertoi mielipiteensä työmatkoistaan. Selvisi, että sairaanhoitopiirissä noin puolet työmatkoista tehdään yksin henkilöautolla mutta kolmannes näistä on sellaisia, että työntekijä voisi omasta mielestään oikein hyvin tehdä matkan myös jollain muulla tavalla.

Liikkumistottumuksia ravisteltiin myös kokeiluilla. Sairaanhoitopiirin henkilöstöjohtaja Eeva Aarnio kokeili itse kahden kilometrin pituisen työmatkansa pyöräilyä ja kävelyä ja sai uusia ajatuksia.

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri ja ELY-keskus, Sitra sekä Jyväskylän kaupunki haastavat myös muut työnantajat mukaan talkoisiin. Tehdään yhdessä Jyväskylästä resurssiviisaan liikkumisen suunnannäyttäjä!

Ilmoittaudu tilaisuuteen 1.12. mennessä alla olevalla lomakkeella:

OHJELMA:

8:00   Kahvitarjoilu

8:30   Mitä on resurssiviisaus? Sitran ja Jyväskylän kaupungin yhteistyö, Hanna-Leena Ottelin, Sitra

8:40   Uusi sairaala, resurssiviisaus ja työmatkat, Mikko Jylhä, Uusi sairaala -projekti, Keski-Suomen sairaanhoitopiiri

8:50   Resurssiviisaan työmatkaliikkumisen toimintamalli, Johanna Taskinen, Mobinet Oy

9:00   Miten Keski-Suomen keskussairaalan työntekijät kulkevat? Miten he voisivat kulkea? Ville Voltti, Mobinet Oy

9:25    Resurssiviisaat liikenteessä – tottumukset ja ennakkoluulot puntariin, Mari Päätalo, Valpastin Oy

9:40   Mitä hyötyä keskussairaalalle oli toimintamallista? Mitä seuraavaksi? Eeva Aarnio, henkilöstöjohtaja, Keski-Suomen sairaanhoitopiiri

10:00 Liikkumisen suunnittelua – myös henkilöstön osalta – ennen väyläinvestointeja, Minna Immonen, liikennejärjestelmäasiantuntija, Keski-Suomen ELY-keskus

10:10 Työnantajat resurssiviisaan työmatkaliikkumisen talkoisiin – Mitä apua Jyväskylän kaupunki tarjoaa? Kari Ström, apulaiskaupungininsinööri, Jyväskylän kaupunki

10:30 Tilaisuus päättyy

LINKKIsyksy2014_5_Jiri_Halttunen_

Mainokset

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s