Keski-Suomen keskussairaalan matka kohti viisaita työmatkoja on alkanut

Jyväskylän kaupungin ja Sitran rahoittama hanke ”Resurssiviisautta työmatkoihin” käynnistyi kesäkuussa 2014. Hankkeeseen haettiin pilottiorganisaatiota Jyväskylän seudulta. Suunnannäyttäjäksi valikoitui Keski-Suomen keskussairaala.

”Hanke tuli juuri sopivaan saumaan, kun meillä on uuden sairaalan rakentaminen käynnistynyt, ja sen alta poistuvat pysäköintipaikat aiheuttavat haasteita työmatkaliikkumiselle”, kertoo Uusi sairaala ‑projektin johtaja Mikko Jylhä Keski-Suomen sairaanhoitopiiristä. Nyt jos koskaan on siis tarve miettiä, voisiko työmatkan kulkea auton sijaan bussilla, pyörällä tai vaikkapa kimppakyydillä.

Kehittämisohjelma käynnistyi henkilöstön työmatkaliikkumista kartoittavalla kyselyllä syyskuun alussa. Kysely herätti suurta kiinnostusta: jo heti ensimmäisenä päivänä kyselyyn vastasi yli tuhat työntekijää ja hieman ennen kyselyn sulkeutumista vastausaktiivisuus oli jo yli 50 %!

”Tämä on poikkeuksellisen suuri luku työyhteisössä, jossa vain pieni osa työstä tehdään tietokoneen äärellä, ” kertoo kyselyn toteutuksesta vastaava Ville Voltti Mobinet Oy:stä. Kysely käsitteli liikkumista kokonaisvaltaisesti. Kysymysten aiheita olivat mm. Jyväskylän liikenneolosuhteet, työmatkojen kulkutapavalinnat, pysäköinti, liikenneturvallisuus, ympäristö ja liikenteen päästöt sekä työmatkoilla tapahtuvan liikunnan terveysvaikutukset.

Kyselyn tuloksia ja jatkotoimenpiteitä käsitellään sairaalan työryhmän kanssa lokakuun alussa.

Mainokset

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s